Catalunya en Transició

catalunya_transicioLa USLA porta a l’Ateneu l’exposició del Memorial DemocràticCatalunya en Transició“, una aproximació oberta a la transició d’una dictadura a un sistema democràtic que fixa el focus a Catalunya, entre els anys 1971 i 1980, amb les seves potencialitats i limitacions, i els seus condicionants. Podeu visitar la mostra fins el 26 d’abril, i el diumenge 19, a les 13 h, s’oferirà una visita guiada.
Sabem que estem en canvi permanent, però hi ha èpoques, qualificades d’històriques, en què aquests canvis són més visibles, atès el seu impacte en el conjunt de la ciutadania i en el sistema d’organització col·lectiva, en tots els àmbits. Volent homenatjar totes les persones i tots els grups humans que, en plena dictadura i opressió, van donar el millor de si mateixos –alguns fins i tot la vida– per facilitar la transició cap un sistema polític democràtic que garantís els drets humans i les llibertats anhelades, tant individuals com col·lectives.
L’exposició es complementarà amb la conferència De la Transició admirada a la Transició contestada, a càrrec de l’historiador Carlos Martínez, el dijous 16 d’abril a les 19.30 hores, a l’Aula de Cultura de l’Ateneu.