L’Ateneu s’adhereix al projecte Keychange per assolir la igualtat de gèneres en els festivals musicals

El projecte ContraBaix, la secció de concerts de jazz i altres músiques modernes de l’Ateneu Santfeliuenc, fa temps que aposta per una programació que doni empemta als col·lectius minoritaris dins del món de la música. Així, en els darrers anys ha impulsat la participació de joves intèrprets i està treballant en un programa de concerts liderat per músiques i compositores dones, el Femjazz.

En aquest sentit, ara ContraBaix s’adhereix a una proposta que vol ser “la clau del canvi” dins d’aquest sector, el primer col·lectiu que preten abordar la igualtat de gènere als festivals.

Keychange és una iniciativa internacional pionera que permet a les dones transformar el futur de la música i anima els festivals a assolir un equilibri de gènere 50:50 el 2022, per demostrar el compromís amb la igualtat de gèneres a més d’oferir oportunitats per mostrar el talent femení, trans i no binari.

60 artistes emergents i innovadors de tota Europa seran convidats a festivals internacionals per participar en una sèrie de mostres, col·laboracions i un programa de laboratoris creatius. Recolzat per un fons d’innovació per a la xarxa per provar nous projectes i idees, Keychange pretén accelerar el canvi i crear una indústria de la música més inclusiva per a les generacions presents i futures.

Keychange està liderat per PRS Foundation, amb el suport del programa Europa Creativa de la Unió Europea, en col·laboració amb Musikcentrum Öst, Reeperbahn Festival, Iceland Airwaves, BIME, Tallinn Music Week, Way Out West, Liverpool Sound City i Mutek.