Setmana de la Poesia de Sant Feliu

14 Març 2019

Al voltant del dia mundial de la poesia, el 21 de març, la nostra ciutat celebra des del 2012 una setmana d’activitats dedicades a aquest gènere literari. Enguany, l’Ateneu hi torna a participar amb tres actuacions. Per una banda,  Dones amb Veu interpretarà els poemes de Rosa Maria Arrazola embolicats amb dansa i música i ho acompanyarà amb una exposició de poemes tàctils i fotografies. La USLA portarà, juntament amb l’AFAP, l’espectacle “La luz entre las piernas” una recopilació de monòlegs de dones nicaragüenques, a Els Pagesos. ContraBaix ens oferirà una producció de l’ICUB amb músics de l’ESMUC interpretant poemes basats en la música i figura de John Coltrane.

Jornades sobre narrativa de gènere negre

27 Febrer 2019

Els dies 13, 14 i 15 de març arriba la 4a edició dels Vespres Negres de Sant Feliu de Llobregat, una mostra important de la literatura de gènere negre a Catalunya. La nostra ciutat figura ja, gràcies a aquestes jornades, com a referència entre les poblacions que promouen aquest tipus de cultura literària. Enguany iniciarem les Jornades parlant de la violència institucional amb la presència de l’Ales Payá, la Raquel Gómez i el periodista local, Toni Muñoz. Es presentarà el documental “La cifra negra”, que posteriorment es visionarà al CineBaix. El segon dia el dedicarem a presentar un sèrie d’autors negres catalans i les seves respectives obres, i finalitzarem amb un diàleg sobre mestres cinèfils del crim amb Joan Ramon Armadàs (comissari dels Vespres Negres), Ignasi Juliachs i Pep Prieto. Les Jornades trobaran la seva fi amb una sessió centrada en les profunditats entre la realitat i la ficció davant de “circumstàncies negres”, exemplificades amb la passió i la violència en el món del futbol. Acabarem amb una lectura de textos negres amb veu femenina i amb una celebració gastronòmica de nivell. Descobreix-ne tots els detalls a l’agenda descarrega’t aquí el programa complet dels Vespres Negres.

Concert del Cicle Coral a la Catedral

La Coral Càrmina ens ofereix una obra cabdal del repertori de música sacra: el Rèquiem de Gabriel Fauré. Estrenat a l’església de la Madeleine de París el 1888, és una obra mestra que ha captivat sempre el públic per la seva emoció i serenor, aportant una visió de la mort esperançadora i reconciliadora. En aquesta ocasió oferiran una versió per a orgue i cordes i comptaran amb les veus solistes d’Elena Mateo i Ferran Albrich. Dues obres de gran bellesa precediran el Rèquiem: l’Himne “Hör mein Bitten” (Escolta el meu prec) de Mendelssohn per a soprano, cor i orgue i el Cantique de Jean Racine, una preciosa obra de joventut de Fauré. Clourà el concert el Cant dels ocells en la versió del prestigiós compositor Bernat Vivancos. Descobreix-ne més

Ja tens el teu disc?

Vine a la secretaria a comprar el disc “Bonic i nostre” del Cor 685 de l’Ateneu Santfeliuenc. Una desena de cançons d’estils diferents, entre les quals destaquen un medley de The Lion King, Man in the mirror de Michael Jackson, Alegria d’Antònia Font o Ojalá que llueva café en el campo de Juan Luis Guerra. Aquí et deixem una mostra:

Nova data per la conferència-diàleg sobre el llibre “Les milícies antifeixistes de Catalunya”

19 Febrer 2019

Actualitzem la informació respecte l’acte entorn les Jornades de Memòria Democràtica que organitza la USLA en motiu del 80è Aniversari de l’Exili i el final de la Guerra (In)Civil.

La conferència diàleg que estava prevista per aquest dijous tindrà lloc el proper dimecres, dia 27 de febrer. Aprofitem també per compartir el material que es facilitarà als participants de la sortida a Cotlliure, aquest dissabte i també dins de les Jornades. Un dossier amb informació molt interessant sobre l’exili del 39, les persones exiliades de Sant Feliu de Llobregat i l’itinerari del poeta Antonio Machado en el seu camí cap a l’exili, a més d’informació turística sobre la ciutat de Cotlliure. El podeu descarregar aquí.

Jornades de Memòria Democràtica

29 Gener 2019

La USLA ens recordarà durant el mes de febrer els vuitanta anys de l’entrada de les tropes franquistes a Catalunya com a conseqüència de la Gerra (In)Civil (1936-1939). Aquesta entrada va comportar que al voltant de 250.000 persones marxessin cap a l’exili des de les fronteres catalanes cap a França. Dues activitats complementàries ens recordaran aquests fets: una conferència-diàleg sobre el llibre “Les milícies antifeixistes de Catalunya” i una sortida a Cotlliure per a homenatjar Antonio Machado i totes les persones exiliades del a Guerra.

Identitat personal. Reptes fotogràfics.

28 Gener 2019

Els alumnes del grup F/18 del taller de fotografia de l’Ateneu ens presenten aquest mes una nova mostra col·lectiva de la seva feina on veurem com mirant el món amb la subjectiva mirada fotogràfica aporta obtenir noves perspectives, noves percepcions, diversos significats i alternatius resultats.
Sis reptes fotogràfics, quatre imatges personals, fan un total de vint-i-quatre fotografies que expressen una part de la vida dels seus autors i autores. Us esperem a la inauguració, el divendres 15 de febrer, a les 19.30 h, però podeu visitar l’exposició fins el divendres 1 de març.

ContraBaix llença un abonament per als concerts a Sant Feliu

Per 2019 ContraBaix et proposa una oferta inigualable: tots els concerts de l’any a Sant Feliu de Llobregat per només 60€*. Aquesta temporada ContraBaix es dedicarà especialment a fomentar els joves talents de l’escena de jazz de Catalunya. Des de la música instrumental amb el SuperSax Project fins a la poesia d’Amor Supreme de John Coltrane, passant per la fusió de Manel Fortià o la veu fresca de la Mar Vilaseca. Podràs assistir a tots els concerts del Cicle ContraBaix a Sant Feliu de Llobregat i gaudir de la millor música a prop de casa per només 7’5€ cada concert. Clica aquí per a comprar el teu abonament!

*L’abonament és vàlid per als vuit (8) concerts de pagament de la temporada 2019 (febrer-juny/octubre-desembre 2019) a Sant Feliu de Llobregat. L’abonament és personal i intransferible. Una vegada adquirit, no es podrà canviar ni reemborsar. Després de la compra, ContraBaix es posarà en contacte amb tu per correu electrònic per gestionar l’abonament.