Magalí Sare i Manel Fortià, tanquen el Cicle ContraBaix 2020

30 novembre 2020

El Cicle ContraBaix tanca l’any amb el concert del proper divendres 4 de desembre, a les 20:30 h, a la Sala d’Actes de l’Ateneu, amb el concert de Magalí Sare & Manel Fortià Duo que presentaran el seu treball Fang i núvols, un repertori de cançons tradicionals catalanes i iberoamericanes i dues cançons pròpies, fetes a partir de poesies, que obren i tanquen l’àlbum.

La proposta d’aquest duet consisteix en reformular les melodies, les formes i les claus rítmiques d’aquestes cançons mitjançant la frescor i el risc de la improvisació. El títol Fang i núvols defineix a la perfecció la sonoritat tan característica del duet. La seva música és crua i despullada, ja que el contrabaix i la veu conformen els extrems d’una harmonia imaginària. Es tracta d’un joc de rols constant: si un dels dos sedimenta la part rítmica de la música (com el fang), l’altre podrà flotar lliurament (com els núvols) i viceversa.

Entra a l’agenda per a comprar la teva entrada i consultar tota la informació del concert.

El 27 de novembre torna ContraBaix!

23 novembre 2020

Sabina Witt arriba a Gavà per presentar part del seu últim treball, “Les crisàlides” dins del cicle FemJazz que hem impulsat des de ContraBaix aquest any per potenciar la figura femenina dins del món de la música, coincidint amb els actes al voltant del 25N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones.
⁣⁣
Un repertori de música original inspirat en dones de la història que van des de Safo fins l’actualitat. Una mirada que busca el desmuntatge del prejudici i l’estereotip de la figura de la dona.⁣⁣ Les crisàlides… amazones, recluses, reines, bruixes, escriptores, joglars, trobadores, místiques, prostitutes, entre moltes altres dames, santes i pecadores… Una aposta per donar la veu a aquelles que sovint han estat invisibilitzades, silenciades i apartades.⁣⁣
⁣⁣
Un espectacle gratuït, però pel que cal reservar entrada.

Reobertura 23.11.2020

20 novembre 2020

Arrel de l’anunci publicat ahir per la Generalitat de Catalunya, et comuniquem que el proper dilluns 23 de novembre obrim al públic amb les següents mesures i restriccions:

MESURES ESPECÍFIQUES:

• Horari de tancament a les 21 h.
• Activitats amb un màxim de 6 persones.
• Concerts amb aforament reduït al 50%
– Els concerts acabaran abans de les 22 h. Els assistents hauran de conservar la seva entrada, on figurarà l’horari del concert, que els permetrà allargar el confinament nocturn per tornar a casa fins les 23 h.
– Localitats assignades i registre d’assistents.
– Cadires situades amb distància de seguretat.

• El Bar de l’Ateneu obrirà el dimarts 24 de novembre. Aviat informarem dels horaris.

MESURES GENERALS:

Distància | Cal mantenir una distància de 2 metres entre persones.
Rentat de mans | Trobareu gel hidroalcohòlic a la vostra disposició a l’entrada de l’entitat.
Mascareta | Ús obligatori en tot moment dins de les instal·lacions.
Ventilació | Les sales mantindran la porta i les finestres obertes abans i després de l’activitat i també durant, sempre i quan sigui possible.
Registre d’assistents | A l’entrada caldrà indicar quina activitat ve a realitzar i es prendran les dades necessàries.
Escales | Heu de procurar que no hi hagi ningú baixant o pujant.
Ascensor | Ús en casos excepcionals i per una sola persona.
Neteja | Caldrà desinfectar l’espai un cop acabada l’activitat. Es plegarà uns minuts abans per poder fer aquestes actuacions.
Reducció de la interacció social | Es recomana reduïr la interacció social tot el possible i respectar la bombolla de convivència.

Si creus que pots tenir símptomes de la Covid-19 o has estat en contacte amb algú diagnosticat del virus, queda’t a casa.

Restem a la teva disposició per a qualsevol dubte.

Noves mesures aprovades pel PROCICAT

13 novembre 2020

Informació CovidAhir dijous es va anunciar la prórroga per 10 dies més de les mesures actuals de contenció de rebrots de la COVID-19.

Així doncs, l’Ateneu Santfeliuenc continuarà tancat al públic.

Pots consultar les mesures concretes al web del Departament d’Interior, tot i que no entraran en vigor fins la seva publicació al DOGC, prevista durant la matinada de divendres 13 a dissabte 14 de novembre.

Recorda que seguim a la vostra disposició.

Espoliar ateneus per buidar Catalunya

9 novembre 2020

Dins del projecte transmèdia que es va iniciar amb la presentació de l’exposició ‘Quan s’enduen el país: l’espoli franquista als ateneus de Catalunya’, produïda per la Federació d’Ateneus de Catalunya i el magazín digital LA MIRA, avui us convidem a llegir l’article L’habitació sense res: espoliar ateneus per buidar Catalunya, de Neus Moran Gimeno.

La Federació d’Ateneus de Catalunya, conjuntament amb al magazín La Mira, van presentar a l’octubre l’exposició ‘Quan s’enduen el país: l’espoli franquista als ateneus de Catalunya‘, un treball comissariat per la doctora en Història Neus Moran, que versa sobre la recerca que ha estat treballant sobre l’espoli patrimonial a molts ateneus durant i després de la Guerra Civil.

Des de l’Ateneu Santfeliuenc hem col·laborat des del mes de juny amb la divulgació de la història dels ateneus espoliats i la realització d’aquesta exposició aportant trossets de la nostra història i fotografies que il·lustren els fets.
Així, vam aparèixer a la revista número 22 de la Federació en dos articles i avui tornem a veure en aquest article publicat una part de la nostra història. Esperem que el 2021 puguem portar l’exposició completa a la nostra entitat.

L’Ateneu Santfeliuenc treballant a porta tancada

3 novembre 2020

Després de les noves mesures anunciades pel Govern de la Generalitat de Catalunya el passat dijous 29 d’octubre de 2020, l’Ateneu Santfeliuenc estarà tancat al públic, almenys fins el 15 de novembre, però continuem a la teva disposició per si ens necessites!

Pots contactar amb nosaltres a través del correu electrònic o al telèfon 936 853 242.

 • Consultes sobre tallers i sales: activitats@ateneusantfeliuenc.org
 • Consultes sobre ContraBaix o el Cicle Coral: informacio@contrabaix.com
 • Administració i facturació: administracio@ateneusantfeliuenc.cat
 • Altres consultes: web@ateneusantfeliuenc.org
 • Concerts ajornats per la nova normativa

  A causa de les darreres mesures de prevenció de la Covid-19 comunicades pel Govern de la Generalitat de Catalunya hem hagut d’ajornar els concerts de Raynald Colom, el divendres 6 de novembre dins del cicle ContraBaix, i el del Grup Vocal Zetzània, el diumenge 8, dins del Cicle Coral.
  Si ja havies comprat la teva entrada, et reembosarem l’import durant aquests dies.
  Esperem poder recuperar els concerts a la primavera de 2021.

  Noves mesures enfront la Covid

  21 octubre 2020

  Ahir, 20 d’octubre del 2020, es va publicar la resolució SLT/2546/2020 de 15 d’octubre on s’adopten noves mesures en matèria de salut pública per la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID 19 en el territori de Catalunya. Entre d’altres mesures l’article 13 bis diu:
  “En els equipaments cívics no es podran realitzar activitats cíviques i comunitàries grupals que impliquin presencialitat, llevat que es facin per mitjans telemàtics sense que impliqui la presencialitat dels participants. Resten exclosos d’aquesta suspensió els programes i activitats d’intervenció socioeducativa, lleure educatiu i d’educació en el lleure d’infants, adolescents i programes de suport juvenil, així com aquelles altres activitats d’intervenció social i personals permeses en aquesta Resolució, com menjadors de caràcter social, perruqueria o podologia.”

  Per aquest motiu, des de l’Ateneu Santfeliuenc recomanem a totes les seccions, entitats i tallers que realitzeu l’activitat a la nostra seu que feu les vostres activitats de manera telemàtica mentre durin aquestes restriccions a excepció de les activitats de lleure educatiu per a menors d’edat.

  Agraïm la vostra comprensió i col·laboració.