L’espoli franquista als ateneus de Catalunya

8 juliol 2020

La Federació d’Ateneus de Catalunya ha publicat el número 22 de la Revista Ateneus dedicat a l’espoli franquista als ateneus de Catalunya.⁣

L’Ateneu Santfeliuenc hi ha col·laborat amb la informació històrica recollida al llibre “L’Ateneu, 1881-2006. La utopia de la llibertat” escrit per Jordi Ferrer i Fontanet i editat amb motiu del nostre 125è aniversari.⁣

En un dels articles es relata l’espoli de l’edifici de l’Ateneu Santfeliuenc i la paralització de la seva activitat durant onze anys. El podeu llegir complet aquí. A l’altra apartat de la revista, contribuïm amb una fotografia de l’escola de nenes de l’any 1934 que podeu veure aquí.

Podeu llegir la revista completa aquí.

Aquest juliol, vine a la Big Band

1 juliol 2020

Tens ganes de tocar en una big band durant el juliol? La ContraBaix Big Band busca trompetes i trombons! Apunta’t a un intensiu de Big Band per al més de juliol en el que aprendràs a tocar Night in Tunisia, Caravan i altres grans hits d’una big band sota la direcció del Vicens Martín, per només 25€. T’interessa? Escriu-nos un mail a informacio@contrabaix.com

Ganzá actuarà a ContraBaix Castelldefels el 24 de juliol

El cicle ContraBaix a Castelldefels ha patit un canvi de programació d’última hora. Per assumptes personals, Melisa Bertossi no podrà actuar-hi, però com a l’estiu, la cultura no s’atura, el grup brasiler Ganzá ens presentarà els ritmes del seu país.
Descobreix més s’obre aquesta banda al web de ContraBaix.

Aquest estiu, cultura als carrers de Sant Feliu

L’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat ha programat per aquest estiu el cicle Cultura als carrers per al que ha comptat algunes seccions de l’Ateneu Santfeliuenc.
Amb l’objectiu de recuperar l’espai urbà com a espai comú per gaudir del lleure i la cultura, aquest cicle aproparà la cultura i el talent local, des del 6 de juliol i fins al 10 d’agost, a diferents espais a l’aire lliure de la ciutat.
Així, el diumenge 26 de juliol, a la Plaça Lluís Companys, podrem gaudir d’un recital poètic musical amb Dones Amb Veu de l’Ateneu, La Mordida Literària i l’acompanyament a piano clàssic de Xavier Canals, mestre del taller de piano de l’Ateneu.
El diumenge 9 d’agost, al mateix espai, i dins també de la programació de la Festa de Sant Llorenç, actuarà la ContraBaix Big Band en un concert que servirà també com a tancament del curs de la nostra orquestra de jazz.
Aquest estiu estrany, aprofita per gaudir amb la cultura més propera!

Reobrim!

22 juny 2020

Avui, 22 de juny, comença la fase de represa a l’Ateneu, ja som aquí, a la teva disposició, però saps que tornem amb moltes precaucions, totes les necessàries.
Hem de complir una sèrie de mesures com l’ús de mascareta, neteja, distància, limitacions d’aforament… però les resumim en dues frases: “Sigues responsable. Cuidem-nos.”
Si necessites qualsevol informació demana-ho a la secretaria de l’Ateneu, al mail info@ateneusantfeliuenc.org o al telèfon 936853242.
Gràcies per la teva col·laboració!

Pinta l’estiu amb Rafael Plaza

Torna el Taller d’art de l’Ateneu! Per fi es poden reprendre les classes de dibuix i pintura a l’Ateneu amb Rafael Plaza. Reorganitzem grups i espais i, a més a més, oferim un nou taller intensiu al juliol. Els dimarts o els dimecres, entre les 10 i les 13 h, 1 hora i mitja de classe per 65 €/mes. Per a persones majors de 16 anys.  Places limitades. Inscripcions al 936853242, de 17 a 21 h.

Arriba l’estiu i torna el jazz a la fresca!

Mar Vilaseca, Melissa Bertosi i Mancha ‘e Plátano posaran música a les nits d’estiu!

Després d’aquests mesos difícils per a tothom, ens agradaria celebrar l’estiu amb el millor jazz i amb tu! Torna ContraBaix amb la proposta estiuenca de les darreres temporades als jardins del Castell de Castelldefels, aquest any amb algunes mesures especials i, com a novetat, amb entrada gratuïta.

El 10 de juliol la Mar Vilaseca i la seva banda inauguren la cinquena edició de ContraBaix al Castell de Castelldefels. Aquesta pianista, cantant i compositora plena de frescor i sofisticació té uns quants números per erigir-se en jove estrella del panorama jazzístic nacional i vindrà acompanyada de cinc joves músics que representen el nou fervor del jazz a Barcelona.

Continuem el 24 de juliol amb Melisa Bertossi, saxofonista i compositora argentina, resident a Barcelona que lidera una banda que explora el jazz contemporani, la samba i el free jazz.

Per acomiadar els concerts d’estiu, el 13 d’agost gaudirem amb el grup porto-riqueny Mancha ‘E Plátano. Un grup de percussió, cant, poesia i ball que gira entorn del gènere afro porto-riqueny anomenat Bomba. Una bomba per als sentits!

Continuem treballant per anunciar-te, ben aviat, la resta de programació a altres municipis del Baix!

Casal d’Estiu Som Colles 2020

18 juny 2020

Aquest estiu també volem gaudir del Casal d’Estiu Som Colles a l’Ateneu! Ja fa set anys que els nens i nenes de Sant Feliu (i rodalies) podeu gaudir d’un casal d’estiu diferent, divertit, entretingut, amb activitats de lleure i sense perdre de vista la cultura i tradició popular. Enguany la crisi pel COVID-19 ens ho posa més difícil, però tornem amb totes les precaucions i mesures necessàries. Més informació –>