Música i moviment en la primera infància

25 Juny 2019

Albada Blay oferirà el dissabte 13 de juliol una formació intensiva per a adults sobre la música i el moviment en la primera infancia. Un taller pràctic per a conèixer diverses idees, activitats i estratègies per introduir als nadons i infants en l’activitat musical a partir d’experiències positives basades en el joc, l’afecte, la intuïció i la creativitat. Recursos com la veu, el ritme, el moviment i la improvisació, utilitzats amb coherència i reflexió, poden convertir-se en magnífics canals d’aprenentatge i plaer que ajudin als nens i nenes a créixer, aprendre i estimar la música. Més informació –>

Imatges i paraules per recordar Joan Brossa

24 Juny 2019

Tida Carvalho i Adolfo Cifuentes, dos professors universitaris d’art al Brasil, ens oferirarn a l’Ateneu una conferència sobre la seva investigació plàstico-poètica i teòrica en les cruïlles, meandres i diàlegs entre la paraula i la imatge. En el centenari del poeta visual Joan Brossa (1919-1998), artista que va fondre allò visual amb allò verbal de manera fructífera, compartiran amb nosaltres alguns dels resultats del seu treball, centrant-se específicament en la curatela de dues exposicions que, a partir d’aquesta família d’imatges que anomenen fotografia, han realitzat en aquests diàlegs entre imatge i paraula, entre fotografia i text, entre verb, escoltat i ull, entre cervell i sentits, entre art i poesia.

Ja tens el teu disc?

16 Juny 2019

Vine a la secretaria a comprar el disc “Bonic i nostre” del Cor 685 de l’Ateneu Santfeliuenc. Una desena de cançons d’estils diferents, entre les quals destaquen un medley de The Lion King, Man in the mirror de Michael Jackson, Alegria d’Antònia Font o Ojalá que llueva café en el campo de Juan Luis Guerra. Aquí et deixem una mostra:

Concerts, concerts, concerts!

30 Maig 2019

L’agenda del mes de juny s’omple de concerts i mostres musicals variades. Mar Vilaseca actuarà al Cicle Contrabaix el divendres 14 de juny. Pianista, cantant i compositora plena de frescor i sofisticació, i acompanyada per quatre músics, ens portarà un repertori marcat per l’influx de The Beatles, la black music dels anys 70 i diferents estàndards afrontats amb personalitat i arranjaments propis. El dissabte 15 serà el torn de la ContraBaix Big Band i el Cor 685, dues seccions de l’Ateneu que s’han reunit en un projecte per portar el funk de Michael Jackson, Prince i Stevie Wonder en un gran format de coral i orquestra de jazz. Tot seguit, diumenge 16, l’Orfeó Atlàntida presentarà una de les obres religioses més notables i aclamades del compositor austríac A. Bruckner. Una peça simfònica que representa un agosarat repte per la massa coral i amb l’acompanyament de piano per gaudir de l’expressivitat del cor en tota la seva plenitud. Els dies 15, 21 i 29 de juny els alumnes dels tallers de guitarra, cant, piano i bateria interpretaran les peces que han preparat aquest curs en les mostres de fi de curs. I no us perdeu els vermuts musicals a la terrassa del Bar de l’Ateneu que animaran els vostres aperitius el diumenge 2 i el dissabte 22 de juny!

15è aniversari de la Coral Crescendo

15 Maig 2019

La coral Crescendo de l’Ateneu Santfeliuenc va néixer l’octubre de 2003 a la nostra entitat comptant amb l’experiència i l’entusiasme de la Marta Rodoreda i la il·lusió d’un grup de cantaires. Al llarg de la seva història s’ha dedicat a millorar la tècnica vocals dels seus membres i a realitzar diferents tallers i activitats complementaris a la formació coral, a més d’impulsar altres seccions de l’Ateneu com la Coral Tic Tac o el Cicle Coral. Ara celebra els seus 15 anys d’història amb un ambiciós projecte de música religiosa dels segles XX i XXI, dirigit per Isabel Mantecón, la directora de la Crescendo dels últims 5 anys. Aquest concert es farà el 19 de maig, a les 13 h, a la Catedral de Sant Llorenç i comptarà amb la col·laboració d’antics cantaires i quatre músics. L’entrada serà amb taquilla inversa.

Type. Benvinguda a l’Àfrica.

Montse Fortuny torna al Cicle Arteneu per mostrar-nos una col·lecció de fotografies emocionants fruit d’un viatge a l’Àfrica sota el nom “Type. Benvingudes”. Imatges costumbristes i retrats que transmeten l’ànima d’un dels pocs poblats Gumuz que queden a Etiòpia. Antic poblat de sanes i fèrtils terres que es va veure obligat a baixar a d’altres, d’insanes i tòrrides, fugint de l’esclavitud a la que va ser sotmes. Reservats i amb un punt hostil et reben amb la paraula type: us donem la benvinguda.
Fotografies fetes d’acció-reacció i en blanc i negre, des del cor difícilment es veu en color davant les injustícies i la poca empatia humana. L’exposició s’inaugurarà el divendres 24 de maig i la podeu visitar fins el 7 de juny.

Half Smile – Media Sonrisa

El divendres 31 de maig Gema Garmendia presentarà a l’Ateneu Santfeliuenc Half Smile-Media Sonrisa, el llibre en el que relata la relació basada en converses de WhatsApp entre l’autora i diversos joves refugiats exiliats de Síria. Amb la publicació d’aquest llibre, Garmendia persegueix dos objectius: “D’una banda donar-los veu i visibilitat a aquests nois, que els lectors poseu l’afecte amb ells com m’ha passat a mi i mireu amb empatia la gent que arriba fugint del seu país. I d’altra ajudar-los econòmicament ja que tot el recaptat amb la venda s’ho enviament a ells “.

La façana de l’Ateneu es vesteix de roses

10 Maig 2019

Comencen les Festes de Primavera, que es celebren a Sant Feliu del divendres 10 al diumenge 12 de maig, i enguany l’Ateneu Santfeliuenc tindrà el goig de ser un dels 12 edificis emblemàtics de la ciutat que mostraran a les seves façanes composicions fetes per jardiners, que empraran més de 5000 roses per omplir-les.
Un grup d’alumnes de l’escola Rosa Valls Formació desenvoluparan a la nostra entitat el seu projecte de l’assignatura d’art floral a grans espais sota el nom “Encreuat”.
Aquesta nova acció complementa enguany la 61a Exposició Nacional de Roses, organitzada per l’Ajuntament i l’Associació Amics de les Roses. A més de l’edifici de l’Ateneu, també es decoraran seran l’Ajuntament, la Torre de l’Església, el Centre Parroquial, la Sala Ibèria, l’edifici del Dr Martí, La Unió Coral, el Casal de la Gent Gran, Can Ricart, CineBaix, el Casino i el Mercat Municipal.