VII Setmana de la Poesia

12 març 2018

Al voltant del dia mundial de la poesia, el 21 de març, Sant Feliu celebra des del 2012 una setmana d’activitats dedicades a aquest gènere literari. Exposicions, recitals, concerts i lectures en veu alta, entre d’altres actes, omplen de paraules els carrers de la ciutat. Enguany, l’Ateneu hi torna a participar amb  tres activitats. La USLA  participa amb una exposició senzilla, però amb un component estètic immens: TIPOGRAFIES * 12 imatges de Toni Moreno i 11 poemes de diversos autors. Dones amb Veu ens oferirà un triple espectacle que va des de la poesia a ritme de blues fins als compasos argentins, amb Gloria Fuertes i Júlio Cortázar com a protagonistes. D’altra banda, ContraBaix ens proposa un concert fusió, recital poètic amb música be bop, de la mà de Guillem García Trio i La Mordida.

Nova proposta per anar a l’òpera

L’òpera Andrea Chénier és una apassionada història d’amor ambientada en els convulsos dies del Terror, en plena Revolució Francesa. Jonas Kaufmann torna al Liceu, presentant-se per primera vegada a Barcelona amb una òpera escenificada i des de l’Ateneu Santfeliuenc us oferim l’oportunitat de gaudir-la amb una oferta irresistible. Vine a inscriure’t a la secretaria de l’Ateneu abans del 13 de març i aprofita-la! Descobreix-ne més.

Fotografia nocturna al cicle Arteneu

2 març 2018

Andrés Murillo, nascut a Bilbao i veí d’Abrera des de fa dos anys i mig, mostra aquest mes a l’Aula de Cultura de l’Ateneu Santfeliuenc un recull de fotografies de temàtica nocturna i paisatge de costa. En el seu treball, destaca l’ús del “Light painting” (pintant amb llum), on la imaginació i el control dels diferents tipus de llums són les principals característiques. Apassionat de la fotografia nocturna, el seu màxim referent és José Benito Ruíz, reconegut mundialment. L’exposició arrencarà amb una masterclass sobre fotografia nocturna oberta a tots els públics i amb entrada lliure. Descobreix-ne més.

Arriben els Vespres Negres de Sant Feliu de Llobregat

19 febrer 2018

Els dies 27 i 28 de febrer, 1 i 2 de març tindrà lloc la tercera edició de Vespres Negres de Sant Feliu de Llobregat. L’auge que està tenint el gènere negre a Catalunya és enorme i cada any s’incorporen nous valors a la narrativa negra. En l’organització de les nostres jornades sempre s’intenta situar al capdavant de les mateixes alguna persona que sigui un referent clar per al públic lector, aquest any serà Manuel de Pedrolo l’escriptor triat per a apoderar-se d’aquesta referència. Celebrem el centenari del seu naixement (1 d’abril de 1918 – L’Aranyó) i alhora el que sigui un dels antecedents més significatius d’aquest gènere a Catalunya. Amb una obra molt extensa i en tots els camps del saber i fer literari, Manuel de Pedrolo ha estat llegit per moltes generacions d’estudiants que, des de la programació docent, se’ls va proposar acostar-se a “Mecanoscrit de segon origen”. Més informació –>

Nova temporada de concerts de ContraBaix

30 gener 2018

La programació de ContraBaix arrenca la seva dinovena temporada aquest mes de febrer amb dos concerts de gran qualitat musical i artística, amb noms reconeguts dins de l’escena del jazz de casa nostra.
El diumenge 4 de febrer, un trio de veterans: Jordi Rossy, Horacio Fumero i Bill McHenry, que es reuneixen en trio per primera vegada per oferir un concert de jazz clàssic en la intimitat del restaurant VdGust de Sant Cugat del Vallés.
El divendres 16, l’espectacle el portarà la Big Mama Montse a l’Ateneu amb la celebració dels seus 30 anys cantant blues, envoltada de bons amics per dur als escenaris tota l’alegria d’aquesta música des de la perspectiva artística que l’experiència li atorga. Una ocasió especial per gaudir de forma diferent del seu repertori, interpretat per una formació musical composta per guitarra solista, piano, baix, bateria i, la pròpia Big Mama Montse, a la veu i a la guitarra rítmica.

Sensibilitats puntuals. Mirades singulars.

L’Aula de Cultura de l’Ateneu acollirà del 26 de gener al 9 de febrer una nova exposició dins del cicle ArteneuSensibilitats puntuals. Mirades singulars. una mostra de fotografies sorgides del grup més avançat del taller de l’Ateneu, amb tres leitmotiv: l’aigua, el color i el retrat.

(Foto: Anna Sánchez)

Conferència amb Lluís Miquel Tuells

El 15 de febrer l’USLA torna a portar a l’Ateneu un apassionat santfeliuenc del ferrocarril, divulgador del seu coneixement de tot allò relacionat amb el món ferroviari. Lluís Miquel Tuells ha dedicat una part de la seva vida a l’estudi i la recuperació documental del tren. Posseeix un fons documental temàtic important, objectes de tot tipus, infinitat de fotografies de totes les èpoques i targetes postals que han servit d’excusa per fer d’ell un gran col·leccionista. És autor de vàries publicacions (El ferrocarril a Valls. 125 anys de trajecte Valls – Vilanova – Barcelona, Trens de Postal) i col·laborador d’altres. Ha comissariat diverses exposicions, la darrera el novembre de 2016, a l’Aula de Cultura de l’Ateneu Santfeliuenc.

Del Rococó al Romanticisme

15 gener 2018

Comença un nou curs d’història de l’art a l’Ateneu. Un recorregut, a nivell d’iniciació, pels principals artistes del Rococó, el Neoclassicisme i el Romanticisme, situant-los en el seu context històric-cultural i fent-ne un anàlisi de les obres d’art més significatives. Les inscripcions seran a la secretaria de l’Ateneu, els dies 17, 18 i 20 de gener, de 18 a 19 h.
Consulta el programa del curs i els detalls: Més informació –>