V Setmana del Patrimoni de Sant Feliu

1 setembre 2018

Del 19 al 28 de setembre tindrà lloc a Sant Feliu la Setmana del Patrimoni, que l’Ajuntament i les entitats locals dedicades a la protecció i la difusió del patrimoni cultural de Sant Feliu organitzem des de 2014. Aquest esdeveniment vol donar a conèixer la riquesa del patrimoni històric entre els santfeliuencs i les santfeliuenques, així com a visitants de fora de la ciutat. Aquest any la setmana està dedicada al tren i l’USLA hi contribueix amb una exposició, ‘Els oficis que el tren creà’, un recital i una conferència. Més informació –>

Diàlegs sobre Brasil: Educació i democràcia en la cruïlla de la història

El proper dilluns 24 de setembre, a les 19 h, Jaqueline Moll intervindrà en una conferència-diàleg a l’Ateneu Santfeliuenc. L’acompanyarà el professor de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, Oscar Rebollo. L’activitat, “Diàlegs sobre Brasil: educació i democràcia en la cruïlla de la història”, es centrarà en les problemàtiques específiques que avui afecten l’educació, amb referències també a l’actual situació brasilera.
Jaqueline Moll, és professora d’educació a la Universitat Federal de l’Estat de Rio Grande do Sul (Porto Alegre). Especialitzada en Educació Popular, el seu camp de treball i de recerca s’ha centrat en l’àrea de polítiques públiques i pràctiques pedagògiques, dialogant i construint formes d’intervenció en: alfabetització, educació de joves i adults, fracàs escolar, pedagogies urbanes, educació integral, etc. Ha treballat en el Ministeri d’Educació del Brasil (2005-2013) com a Directora d’Educació Integral, Drets Humans i Ciutadania.

Taula col·loqui sobre fotografia

El proper divendres 5 d’octubre, a les 19 h, l’Aula de Cultura de l’Ateneu Santfeliuenc acollirà un esdeveniment imprescindible pels amants de la fotografia. La secció “Fotògrafs de l’Ateneu” ha organitzat aquesta xerrada amb quatre fotògrafs -tres santfeliuencs i una barcelonina-, que ens aportaran les seves experiències, coneixements i punts de vista sobre la comunicació i expressió visual a l’actualitat que, més enllà d’una tècnica esdevé un art. “4 fotògrafs, 4 mirades, 1 objectiu”, és una cita indispensable per entendre el món de la fotografia com a llenguatge artístic contemporani amb Sergi Costa, Marta Dalmau, Lluís Remolà i Glòria Sans. Agenda

Actes de celebració de la Diada de Catalunya

30 agost 2018

L’exposició ‘Presos polítics a l’Espanya contemporània’, de Santiago Sierra, arriba a Sant Feliu de Llobregat de la mà d’Òmnium Cultural i l’Ateneu Santfeliuenc. La mostra es presentarà a l’Aula de Cultura de l’Ateneu Santfeliuenc, el dimarts 4 de setembre de 2018, a les 19.30 h, i es mantindrà oberta al públic fins divendres 7. L’obra consta de 24 fotografies en blanc i negre de rostres pixelats que fan referència a 74 presos polítics fent visible l’existència a l’estat espanyol d’un gran nombre de presos actuals que han estat condemnats a causa de les seves ideologies.
El diumenge dia 9 es traslladarà a la Sala Ibèria de Sant Feliu de Llobregat, on acompanyarà el concert de celebració de la Diada de Catalunya organitzat per l’Ateneu Santfeliuenc i amb el suport d’Òmnium Cultural. Hi actuarà la ContraBaix Big Band, a partir de les les 21.15 h. Tots els actes són d’entrada lliure.

Més informació –>

Exposició del Taller d’Art de l’Ateneu

El dimarts 4 de setembre, a les 19 h, tindrà lloc al Palau Falguera la inauguració de l’exposició col·lectiva que aplega els dibuixos i pintures dels alumnes del Taller d’Art de l’Ateneu Santfeliuenc. Les obres que es podran veure inclouen peces fetes a l’oli, acrílics, aquarel·les, dibuixos fets amb carbonet i fins i tot un graffiti. En total s’exposaran 132 treballs, resultat de la feina que els alumnes (des d’infants fins a adults) han treballat durant el curs 2017-2018 en les classes que imparteix l’artista santfeliuenc Rafael Plaza a l’Ateneu Santfeliuenc. L’exposició es podrà visitar fins al 16 de setembre, en horaris de dimarts a dissabte, de 18 a 20 h; i diumenges i festius, d’11 a 14 h.

27 juliol 2018

Oferta de tallers a l’Ateneu curs 2018-2019

23 juliol 2018

Els millors tallers els trobaràs a l’Ateneu Santfeliuenc! Cursos de tota mena, per aprendre música, desenvolupar la teva vena més artística o relaxar-te i gaudir del teu temps. Aquesta temporada ampliem l’oferta de tallers per a gaudir en família, des de l’embaràs i amb nadons. Els tallers de sempre com el d’art, dibuix i pintura o els tallers musicals, i novetats com musicoteràpia o taiji. Consulta aquí tot el programa de tallers i vine ja a la secretaria a inscriure’t-hi!

Darrers concerts d’estiu de ContraBaix

18 juliol 2018

Els dos propers divendres de juliol i el segon dissabte d’agost us oferim tres concerts imperdibles. El 20 de juliol, Gabriel Amargant, un dels grans talents de la nova generació de músics de jazz de Catalunya, revisa l’obra d’un dels grans compositors nord-americans, George Gershwin, amb el seu quintet als jardins del Castell de Castelldefels. El 27 de juliol, la Gemma Abrié, presenta un concert en format “solo” en el que pretén mostrar la vessant més honesta i senzilla en un entorn molt especial, amb entrada lliure al pati de la Torre de la Creu, més coneguda com a Torre dels Ous, dins dels actes de celebració de l’Any Jujol de Sant Joan Despí. Finalment, l’11 d’agost, tancarem la temporada estiuenca amb l’espectacle potent de la Big Mama Montse celebrant els seus 30 anys de trajectòria, de nou al Castell de Castelldefels. Troba més detalls de cada concert a contrabaix.com