Sento Masià, torna a l’Ateneu

13 abril 2021

Des del 14 d’abril i fins a final de mes, l’Ateneu Santfeliuenc, a través de la USLA, oferirà una important exposició antològica de Sento Masià, pintor d’Alcoi i veí de Molins de Rei que ens va deixar ara fa un any.

Sento, persona lliure i solidària, creador d’alta volada i millors mires, va despertar sempre l’interès de totes les persones que s’apropaven a gaudir de la bellesa. Animador de causes perdudes, ha deixat un llegat cultural i estètic que serà imprescindible conservar-lo. Algunes de les seves mostres pictòriques podrem veure-les aquests dies a l’Ateneu.

Nascut a Alcoi, ciutat emblemàtica per a l’esquerra valenciana, fundador de “Alcoiart”, niu de múltiples artistes, amic d’Ovidi Montllor… Sento posseeix una obra extensa, variada i sempre innovadora. L’exposició “Sentografies. Mostra d’art antològica” està comissionada per Toni Moreno, amic i divulgador de tota la seva obra. Una exposició necessària en temps de pandèmia.

A més de l’exposició, l’homenatge a en Sento comptarà amb altres activitats: el passi del documental “L’Ovidi: El making of de la pel·lícula que mai es va fer” el dilluns 19 d’abril a CineBaix; el recital musical “Versos immortals” amb Sergi Carós i Adrià Sàbat el divendres 23 d’abril, a la Sala d’actes de l’Ateneu; i la conferència “Sento Masià i els intel·lectuals d’Alcoi” amb Núria Cadenes, el dijous 29 i en línia.

En compliment de les mesures de prevenció de la Covid-19 caldrà fer un registre d’assistència a les activitats presencials. Per facilitar-lo us demanem que feu la inscripció prèvia emplenant el formulari que trobareu a cada esdeveniment a l’agenda.

Més informació –>

Teatre musical i improvisació a l’Ateneu

El dissabte 17 d’abril iniciem a l’Ateneu Santfeliuenc una nova programació en col·laboració amb la Xarxa de Teatres de Catalunya de la Federació d’Ateneus. Serà amb l’espectacle Impro Side Story, a càrrec de la Companyia Les Improvisables, a les 18.30 h de la tarda.
Un show sense guió ni partitura on res està assajat ni pactat. Talent, bogeria i humor al servei del públic, l’autèntic guionista. Un espectacle diferent i únic a cada funció, on els assistents tenen molt per aportar. Ni els actors, ni el músic ni el públic saben el que faran, cantaran o interpretaran. A cada funció naixeran sobre l’escenari noves històries on la música i les cançons tenen un paper fonamental, i on viatjaran des dels elegants musicals de Broadway fins el fantàstic univers de Disney passant pel western o el musical de l’època daurada. Venda d’entrades a la secretaria de l’Ateneu i a entrapolis.com

Primavera fotogràfica

26 març 2021

Ja són obertes les inscripcions per als nous tallers de fotografia a l’Ateneu.
El 26 d’abril començen les noves sessions del taller ART FOTOGRÀFIC per ampliar la creativitat a partir del concepte fotogràfic i el 27 d’abril una nova tanda del CURS INICIAL per introduir-te i gaudir del món de la llum i l’art de la fotografia.

Els tallers seran presencials a no ser que la normativa canviï. Si s’apliquen noves restriccions de contenció de la COVID-19 es faran de manera virtual. Trobaràs més informació a l’apartat de tallers de l’Ateneu.

Raynald Colom en concert a l’Ateneu

24 març 2021

El proper 9 d’abril Raynald Colom presenta “A Million Dreams” a ContraBaix. Un concert que es mou per tots els racons creatius, tant de l’exploració musical com els del punch enèrgic més denominat negre.

Raynald Colom és considerat com un dels millors trompetistes de jazz europeu. És conegut per molts com ‘el Miles Davis català’. Tot i la seva joventut, ha col·laborat amb grans músics com Mulgrew Miller, Greg Osby, Jesse Davis, Nicholas Payton o A l’Foster. Ha estat en una multitud de propostes i projectes diferents, compaginant sempre el jazz amb altres gèneres musicals. Artistes com Carles Benavent, Luís Salinas, Perico Sambeat, Chicuelo o Duquende han comptat amb ell per als seus projectes. També va participar en la llegendària gira Clandestino de Manu Chao.

Més informació i venda d’entrades.

Dones amb Veu al Dia de la Poesia

17 març 2021

El 21 de març es commemora el Dia Mundial de la Poesia, proclamat per la UNESCO amb l’objectiu de recolzar la diversitat lingüística i donar visibilitat a les llengües minoritàries a través d’aquesta disciplina artística.

L’Ajuntament de Sant Feliu ha preparat una programació especial en format telemàtic que es podrà seguir per les seves xarxes socials i el canal de Yotube i té com a objectiu seguir donant visibilitat a la poesia a la nostra ciutat, tot just durant la segona quinzena de març, data habitual de celebració de la Setmana de la Poesia de Sant Feliu de Llobregat, que enguany s’ha posposat fins a l’estiu.

Les Dones amb Veu de l’Ateneu tancaran la programació del Dia de la Poesia amb el recital “Negra Sombra”, una performance poètica sobre Rosalía de Castro que hauria d’haver clausurat la Setmana de la Poesia del 2020. Les rapsodes Núria Anguera, Núria Barberan, Raquel Delgado, M. Jesús Bono, Raquel Ibáñez i Mercedes Losada no estaran soles en el seu recital. Les acompanyarà la música d’Erika Bermejo, la veu de Llúcia Junoy i la dansa de Lumi Ramirez i Mercedes Losada, aquesta última també directora del muntatge, produït per aquesta secció de l’Ateneu Santfeliuenc.

Tornen els Vespres Negres a la ciutat

9 març 2021

Les tardes de dilluns 15 i dimecres 17 de març seran els Vespres Negres de Sant Feliu de Llobregat. Tornen les jornades de narrativa i gènere negre organitzades per la USLA de l’Ateneu per sisè any consecutiu, tot i que enguany el format serà una mica diferent.
La protagonista dels Vespres de 2021 serà Enriqueta Martí, coneguda popularment com la «vampira del carrer de Ponent», la «vampira del Raval» o la «vampira de Barcelona». Nascuda a Sant Feliu de Llobregat l’any 1871 va ser, suposadament, assassina en sèrie. Malgrat la tradició popular, investigacions actuals posen en dubte la suposada criminalitat de l’Enriqueta i asseguren que en realitat era una persona amb trastorns mentals de la qual només es pot provar fefaentment el segrest d’una nena, Teresina Guitart.

El dilluns l’escenari inaugural serà la sala 4 de CineBaix amb la projecció de la pel·lícula ‘La vampira de Barcelona’ de Lluís Danés. Un thriller històric basat en l’imaginari popular al voltant d’Enriqueta Martí. En acabar la pel·lícula hi haurà un cinefòrum amb autors de novel·la negra per parlar de realitat i ficció, amb J.R. Armadàs, Bea Jiménez i Ángel Merino. Comptarem amb la presència de Quim Gómez com a autor de “L’Esguard de la Bèstia” de Llibres del Delicte. Les entrades són ja a la venda en línia, pel preu reduït de 5 €.

El dimecres la sessió serà en línia i parlarem de la situació actual de la literatura negra al nostre país amb Irene Solanich, escriptora i editora de Llibres del Delicte; Sebastià Bennassar, escriptor, editor d’Edicions Xandri i coordinador de la col·lecció “Lo marraco negre”; i Àlex Martín Escribà, director del Congreso de Novela y Cine Negro a la Universidad de Salamanca i coordinador de la col·lecció Crims.cat.

Per assistir a la xerrada cal inscriure’s a través d’aquest formulari i rebràs l’enllaç a la videoconferència uns dies abans: Més informació –>

Espai de Cultura Responsable

8 març 2021

L’Ateneu Santfeliuenc ja forma part del Cens d’Espais de Cultura Responsables de la Generalitat de Catalunya.
Som un espai cultural que ofereix seguretat davant la situació de crisi sanitària provocada per la COVID-19, perquè complim totes les condicions que les autoritats competents ens exigeixen en el marc del Pla d’actuació del PROCICAT. A més, ens fem corresponsables de minimitzar els efectes nocius que pot provocar l’aïllament social i ens comprometem a
treballar per la inclusió social des de l’àmbit cultural. La cultura dona sentit de
comunitat a la societat, hem de poder continuar treballant.

Les dones fem cultura, les dones movem el món!