El jazz amb arrels cubanes de Michael Olivera serà divendres a ContraBaix

23 maig 2018

Michael Olivera presenta el seu primer treball com a líder aquest divendres a l’Ateneu. El bateria i percussionista de Santa Clara, Cuba, sorprèn, no ja pel seu virtuosisme amb les baquetes, sinó per la seva capacitat per llegir la música, component un jazz personal que beu molt i bé de tradicions com el cançoner yoruba. Compra ja la teva entrada anticipada i vine a gaudir d’un concert amb molt de ritme.

L’USLA i CCOO del Baix Llobregat signen un conveni de col·laboració

16 maig 2018

CCOO que és el primer sindicat de treballadors i treballadores la comarca i l’USLA, secció integrada a l’Ateneu Santfeliuenc que organitza activitats per apropar la cultura i el coneixement, han signat un conveni de col·laboració, mitjançant el qual es comprometen a organitzar activitats conjuntes especialment en dates de referència pel moviment obrer i les classes populars com són el 1r de maig, el 8 de març, l’11 de setembre o el 7 d’octubre, diada mundial del treball digne. Més informació –>

Un cor jove femení amb gran qualitat musical

8 maig 2018

El proper diumenge 20 de maig, el Cicle Coral porta a l’Auditori del Palau Falguera, el Cor de Noies de l’Orfeó Català interpretant el seu programa titulat “M’exalta el nou i m’enamora el vell”. Les 34 integrants del Cor, que tenen entre 16 i 25 anys, ens portaran la frescor, ductilitat i tendresa de les seves veus amb un so atractiu i especial. Sota la direcció de Buia Reixach i amb l’acompanyament al piano de Josep Surinyac. Clica aquí per comprar la teva entrada anticipada.

Som colles! Casal d’estiu 2018

7 maig 2018

Com cada any des de fa cinc, els nens i nenes de Sant Feliu (i rodalies) podeu gaudir d’un casal d’estiu diferent, divertit, entretingut, amb activitats de lleure i sense perdre de vista la cultura i tradició popular. Vols saber com es fa un capgròs? Com es prepara un ball de bastons? Vols aprendre a tocar el timbal? T’agradaria portar la Garsa o el Drac? Aquest és el teu estiu, vine a l’Ateneu! Tots som colles! Més informació –>

Curs de jazz intensiu juliol 2018

4 maig 2018

intensiuJAZZ-01Vols aprofundir el coneixement del teu instrument?

Tocar amb altres músics en un ambient relaxat i gaudir de quatre dies plens de música?

Un curs de música moderna, obert per a tots els nivells i amb uns dels més reconeguts professors de música de Catalunya com Vicens Martín, Gabriel Amargant, Ramón Ángel Rey, Julio Bernardo, Gabriel Zenni i Leonardo Torres.
Més informació –>

Maig del 68, cinquanta anys després

2 maig 2018

Dues décades després de la fi de la Segona Guerra Mundial, els desordres que va provocar estaven més que presents arreu. Parlar de maig del 68 ens porta a recordar una mobilització sense precedents a tot el món. A Europa el fenomen més popularitzat va ser el del “maig francès”, encara que simultàniament es produïren en sòl europeu mobilitzacions importants a Itàlia, a Praga (amb la seva primavera), a Grècia i també a Espanya. La guerra freda estava en el seu màxim apogeu. EUA intentava mantenir la seva hegemonia mundial i desenvolupà una geopolítica bèlica sense precedents (Vietnam, Corea, Cuba i dóna suport i impulsa les dictadures llatinoamericanes), però ha de lliurar una campanya contra l’imperialisme que manté i pateix un desgast intern a partir de la lluita pels Drets Civils. El moviment estudiantil cobra un protagonisme sense precedents.
Per conèixer millor aquesta important part de la nostra història, relativament recent (50 anys), la USLA organitzarà dos actes els dies 2 i 9 de maig, amb José Manuel Rua i Paola Lo Cascio, professors de la Universitat de Barcelona, experts en història contemporània.

Món del treball, joves i precaris

24 abril 2018


La Universitat Social, Lliure, Autogestionda (USLA) cada any organitza alguna activitat relacionada amb el Primer de Maig. Els orígens de l’Ateneu, construïts a partir de sectors obrers i populars de Sant Feliu de Llobregat al segle XIX, ens animen a donar-li contingut al Primer de Maig. Aquest any ens fixarem en una de les debilitats que assetgen la gent jove a l’hora de incorporar-se al món del treball. El percentatge d’atur entre els sectors joves a Catalunya és enorme i la poca feina existent es desenvolupa moltes vegades de forma precària i en condicions de transitorietat inhumanes. Difícilment poden llençar-se cap endavant projectes personals de vida. Garantir unes pensions decents i dignes (reivindicació molt actual entre els jubilats i pensionistes de tot el país) passa en primer lloc en per garantir treball estable i digne entre els sectors joves de la nostra societat.
Aquest any la USLA en conveni de col·laboració amb CCOO del Baix Llobregat, ha impulsat una conferència-diàleg sobre “Món del Treball: joves i precaris”. Ens acompanyaran Gemma Rodríguez (Secretaria d’Acció Sindical i Lluita contra la Precarietat) i l’exsecretari de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego. L’activitat tindrà lloc el dijous, dia 26 d’abril, a les 19 hores, a la Sala de Cultura de l’Ateneu Santfeliuenc. L’acte serà presentat per Xavier Sánchez, docent de la USLA.