Temps i memòria. Podem recuperar el temps perdut?

7 gener 2019

El proper dijous 24 de gener, a les 19 h, ens retrobarem a l’Ateneu Santfeliuenc amb Marcel Proust, un dels escriptors que ha dedicat més planes i que ha posat per escrit algunes de les imatges més memorables sobre el pas del temps, la memòria, els records i les reminiscències que sovint recuperem en el nostre present, que ben aviat esdevindrà passat.
Tindrem amb nosaltres en Josep M. Pinto, que des de 2008 ha traduït diversos volums de “A la recerca del temps perdut”, publicats per Viena Edicions. Ens explicarà de quina manera el temps i la memòria intervenen dins de l’obra del magistral autor, i com podem llegir les seves pàgines alhora que llegim passatges de la nostra pròpia vida, tal com es proposava Proust en iniciar la seva monumental novel·la: “No serien, en la meva opinió, els meus lectors, sinó els propis lectors en si mateixos, doncs el meu llibre seria com aquests vidres d’augment que entregava a un comprador l’òptic de Combray, gràcies als quals jo els proporcionava el mitjà de llegir-se a si mateixos”. (Marcel Proust, “El temps retrobat”).

ContraBaix llença un abonament per als concerts a Sant Feliu

Per 2019 ContraBaix et proposa una oferta inigualable: tots els concerts de l’any a Sant Feliu de Llobregat per només 60€*. Aquesta temporada ContraBaix es dedicarà especialment a fomentar els joves talents de l’escena de jazz de Catalunya. Des de la música instrumental amb el SuperSax Project fins a la poesia d’Amor Supreme de John Coltrane, passant per la fusió de Manel Fortià o la veu fresca de la Mar Vilaseca. Podràs assistir a tots els concerts del Cicle ContraBaix a Sant Feliu de Llobregat i gaudir de la millor música a prop de casa per només 7’5€ cada concert. Clica aquí per a comprar el teu abonament!

*L’abonament és vàlid per als vuit (8) concerts de pagament de la temporada 2019 (febrer-juny/octubre-desembre 2019) a Sant Feliu de Llobregat. L’abonament és personal i intransferible. Una vegada adquirit, no es podrà canviar ni reemborsar. Després de la compra, ContraBaix es posarà en contacte amb tu per correu electrònic per gestionar l’abonament.

Nova sèrie de tallers de fotografia

Comença una nova tanda de tallers de fotografia, per aprendre, gaudir, aprofundir o fer un projecte propi. Els cursos de fotografia es repeteixen cíclicament durant l’any perquè puguis fer tots els nivells. Així, el mes de febrer, comencen de nou per a principiants o per qui vulgui fer el nivell intermig o el projecte final. Com a novetat, s’oferirà l’horari de matins, els dilluns, d’11 a 12.30 h, pel curs inicial.
Informa’t-en i inscriu-te ja a la secretaria de l’Ateneu!

Mostra del taller de piano

6 gener 2019

El divendres 18 de gener, a les 18.30 h, els alumnes del taller de piano de l’Ateneu ens oferiran una mostra de tot el que ja han après durant aquest primer trimestre del curs. Tant infants, de 6 fins a 12 anys, com adults ens faran passar una bona estona amb música popular i obres de grans artistes com Haydn, Bach, Mozart, Beethoven o Frank Sinatra. L’entrada és lliure per a tothom.

Presentació de la biografia d’Ernest Lluch

El proper dijous 17 de gener a les set de la tarda, a l’Aula de Cultura de l’Ateneu tindrà lloc l’acte de presentació de la biografia ‘Ernest Lluch. Biografia d’un intel·lectual agitador’ amb la participació del seu autor, Joan Esculies i de la periodista Núria Ribó.
El llibre ha merescut el prestigiós guardó del Premi Gaziel que atorga conjuntament la Fundación Conde de Barcelona i la Fundació RBA, i del que la Fundació Ernest Lluch com a impulsora de la difusió de la vida i obra d’Ernest Lluch se’n congratula. Una esplèndida conversa entre la periodista Milagros Pérez Oliva i l’autor, Joan Esculies va servir per contextualitzar la vida i obra d’Ernest Lluch, recollida, ara, en un llibre de lectura altament recomanable. Més informació –>

21 desembre 2018

Aquest vespre tanquem portes fins l’any que ve!
Us desitgem que tingueu bones festes i que el 2019 sigui ple d’alegria i cultura!

Concerts de Nadal de les seccions de l’Ateneu

1 desembre 2018

Ja s’acosten les festes de Nadal i a l’Ateneu ho celebrem amb entusiasme organitzant els nostres ja clàssics concerts. El divendres 14, el Cor de l’Ateneu, la Coral Crescendo, el Cor Sisvuitcinc i la Coral Tic Tac ens oferiran el seu tradicional concert per celebrar les festes i s’acompanyaran de Dones amb Veu, amb els seus versos. També hi participarà la Txarangada de l’Ateneu amenitzant els moments previs. D’altra banda, la ContraBaix Big Band, també farà el seu concert de nadales en clau de jazz amb la veu convidada d’Erika Bermejo, el diumenge 16 de desembre, a les 12 h. El preu de l’entrada de cada concert serà de 3 € i en els dos casos també es podrà fer una aportació voluntària d’aliments en benefici de Creu Roja Sant Feliu.

Presentació del Retaule de Sant Llorenç de Josep Sicart

23 novembre 2018

El proper dilluns 3 de desembre, a les 19.30 h, es presentarà en públic el retaule inèdit de l’artista Josep Sicart. Una obra policromada de grans dimensions inspirada en el patró de la ciutat de Sant Feliu de Llobregat, Sant Llorenç, que mostra diversos episodis de la seva vida i el seu sacrifici.
La mostra, que forma part del Cicle Arteneu, romandrà a l’Aula de Cultura de l’Ateneu Santfeliuenc fins el 21 de desembre, sota el títol «Retaule de Sant Llorenç + Coneix l’artista» és un petit recorregut personal en què es pot conèixer la personalitat i l’obra de Sicart, amb el Retaule de Sant Llorenç com a peça clau de l’exposició. La inauguració, el dia 3, comptarà amb l’actuació de la soprano Marga Mingote. Més informació –>