Sensibilitats puntuals. Mirades singulars.

15 gener 2018

L’Aula de Cultura de l’Ateneu acollirà del 26 de gener al 9 de febrer una nova exposició dins del cicle ArteneuSensibilitats puntuals. Mirades singulars. una mostra de fotografies sorgides del grup més avançat del taller de l’Ateneu, amb tres leitmotiv: l’aigua, el color i el retrat.

(Foto: Anna Sánchez)

Del Rococó al Romanticisme

Comença un nou curs d’història de l’art a l’Ateneu. Un recorregut, a nivell d’iniciació, pels principals artistes del Rococó, el Neoclassicisme i el Romanticisme, situant-los en el seu context històric-cultural i fent-ne un anàlisi de les obres d’art més significatives. Les inscripcions seran a la secretaria de l’Ateneu, els dies 17, 18 i 20 de gener, de 18 a 19 h.
Consulta el programa del curs i els detalls: Més informació –>

Els infants de la Coral Tic Tac rebran els Reis Mags

21 desembre 2017

El dia 5 de gener arribaran els reis des de l’orient i faran el seu recorregut pels carrers de Sant Feliu amb la seva tradicional cavalcada. L’inici del recorregut serà a les 18 h i la previsió d’arribada a la Plaça de la Vila està prevista per les 20.30 h. Just a la seva arribada, ses majestats seran rebudes amb els càntics dels infants de la Coral Infantil Tic Tac de l’Ateneu Santfeliuenc, que interpretaran, dirigits per Albada Blay, tres temes composats per J. J. Blay.

Reiki i fotografia, nous tallers el mes de gener

Aquest gener us oferim dues novetats. Per una banda, el dissabte 27, tindrà lloc a l’Ateneu una formació de SHODEN o Primer Nivell de Reiki per introduir-nos a aquest mètode de sanació natural, d’origen japonès, basat en la transmissió de l’energia Reiki, que ens permet sanar la nostra vida en tots els sentits, a nivell físic, emocional, mental i espiritual.
D’altra banda, el dia 31 de gener, comença una nova tanda de cursos de Fotografia, impartits per Joan Mallofré, per iniciar-se o per completar la formació d’aquest art.
Inscripcions obertes, a partir del 8 de gener, a la secretaria de l’Ateneu, de dilluns a divendres, de 17 a 21 h.

Concert de Gala de Cap d’Any

La Jove Orquestra Filharmònica Catalana ens ofereix un gran concert per acabar l’any amb un programa especialment nadalenc de valsos. La JOFICAT és un projecte formatiu pioner i únic a Catalunya, en el que joves talents de la música entre 16 i 24 anys es professionalitzen en la pràctica orquestral com a part de la seva formació. Està dirigida per Melani Mestre, reconegut com a “un dels músics virtuosos de l’elit mundial” per la crítica internacional (“The Daily Telegraph” – 1997, London). Les peces de compositors com Tchaikovsky, Strauss o Rossini entre d’altres, sonaran a la Catedral de Sant Llorenç en un concert de gran qualitat.
Entrades a la venda a l’entrada del concert. Preu: 15 €. Beneficis a favor de Càritas Diocesana Sant Feliu de Llobregat.
Més informació –>

Celebrem el Nadal a l’Ateneu

18 desembre 2017

S’acosten les festes de Nadal i a l’Ateneu ho celebrem amb entusiasme organitzant tres concerts. El divendres 15, el Cor de l’Ateneu, la Coral Crescendo, el Cor Sisvuitcinc i la Coral Tic Tac ens oferiran el seu tradicional concert per celebrar les festes i s’acompanyaran de Dones amb Veu, amb els seus versos. També hi participaran la Txarangada de l’Ateneu amenitzant els moments previs i els alumnes del taller de teatre amb una performance inicial. Com sempre, l’entrada al concert serà solidària. D’altra banda, la ContraBaix Big Band, també farà el seu concert, l’endemà juntament amb la big band En Clau de Jazz de València. Tancarem els actes nadalencs amb el concert de la Big Band nadalenca de Vicens Martín, el divendres 29. Bones festes!

500 anys de Luter

1 desembre 2017

Aquest any es commemora el cinquè aniversari de la publicació de les 95 tesis de Martí Luter, que suposen no solament l’inici de la Reforma Protestant, sinó també uns canvis transcendentals a la història, al pensament i a la configuració de l’Europa moderna. Es trenca la unitat doctrinal, s’obren noves vies de pensament i maneres de veure el món i s’inicia un seguit de conflictes bèl·lics que es perllongaran al llarg dels segles XVI i XVII. Per aquest motiu hem cregut que podria ser de gran interès fer una reflexió sobre aquesta etapa històrica tan intensa. Amb aquesta idea hem organitzat una xerrada col·loqui sobre el que va suposar la Reforma Protestant. Gràcies a la col·laboració dels organitzadors dels “Cafès Filosòfics d’Esplugues”, comptarem amb la presencia de l’Antoni Fornés, doctor en Filosofía, teòleg i escriptor.

Jordi Gil presenta a l’Ateneu el seu disc “Sepharad” i s’acomiada dels escenaris

Jordi Gil, cantautor d’Alcoi, s’inicià a la “Nova Cançó” per la dècada dels setanta, en uns moments difícils on calia passar censura a l’hora d’enregistrar discos. En aquells anys on els cantautors esdevenen mestres en l’art de la metàfora Gil va participar en tota mena de festivals, concerts reivindicatius, recitals, aplecs… i va compartir escenari amb Maria del Mar Bonet, Pi de la Serra, Toti Soler, Ovidi Montllor… Ara Jordi Gil presenta el seu darrer treball, Sepharad, dotze cançons per acomiadar la seva carrera com a cantautor. Un treball que sintetitza els principals anhels i neguits de tota la seva trajectòria. Un acte presentat per la USLA i organitzat per ContraBaix, amb entrada lliure per als socis i sòcies de l’Ateneu Santfeliuenc.