Pasolini a Barcelona

Aquest dijous, a les 19 h, a CineBaix, arriba un nou esdeveniment organitzat per la USLA de l’Ateneu i el Café Filosòfic d’Esplugues.

Pasolini a Barcelona” és un documental dirigit per Hilari Pellicé que ens ofereix una visió diferent i pròpia del personatge que presenta. De Pasolini, amb tota la seva complexitat, ens apropa el que va venir a Barcelona i es va acostar a la nostra realitat, a la nostra cultura i al nostre idioma.

En finalitzar la projecció del documental, en Vicenç Altaió i el propi director, establiran un diàleg al que convidaran a participar a les persones assistents.

L’entrada és gratuïta, però cal agafar el tiquet a la taquilla.

Hilari M. Pellicé (Barcelona, 1956). Informàtic i empresari de professió, habita prop de la creació i sempre ha persistit com amant de l’art en general. Com a cineasta, és autor de diversos curtmetratges (La Carrera, 1976), (Imago Maris, 2014), entre molts altres. Com a documentalista, va realitzar “Stupor mundi, aproximació a l’obra de Ramon Herreros” (58 Seminci. Festival de Valladolid, 2013) i Pasolini a Barcelona (2015), estrenat a la Filmoteca de la Generalitat a Barcelona dins del Cicle Pasoliniana, i a la Reial Acadèmia d’Espanya a Roma en el marc de “Pasolini-Alberti 20 anni dopo”, promogut per l’Institut Cervantes.

Vicenç Altaió (Santa Perpètua de Mogoda, 1954). Poeta, assagista, crític d’art, editor, articulista d’opinió, agitador cultural i traficant d’idees.

“Aquest ha estat un acte tres vegades ajornat; ja fa més d’un any que l’hauríem d’haver celebrat, però tots sabem què ha passat durant aquest temps… Una de les coses més doloroses és que ens va deixar el nostre estimat amic Enrique Irazoqui, protagonista de Il Vangelo secondo Matteo i que té un paper destacat en el documental, encara no fa un any (16-09-20); per ell el nostre record.” (Jaume Grau, Café Filosòfic d’Esplugues)

Document presentació