Residències artístiques de la XTAC

Des del 7 de juny i fins a l’1 d’octubre, la nostra entitat acull els assajos de l’espectacle de dansa “Textures”, de Christian Ramos, que ha estat un dels projectes escollits en la convocatòria 2021 de residències artístiques adreçada als artistes professionals que organitza la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) a través de la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC).

L’objectiu de les residències és posicionar-se clarament a favor de la creació, oferir cultura de qualitat als nostres socis i veïns, i donar suport als creadors locals. Els altres projectes escollits en aquesta tercera edició i els ateneus que les acullen son ‘Piel de naranja‘ de la Companyia Rasa-Sara Colomino, al Casino Prado de Sitges; i ‘Orígens‘ del grup Airun i el Cor Jove del Coro de Sentmenat al mateix Coro de Sentmenat.

La Federació d’Ateneus de Catalunya ha creat la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC) per donar suport a la gestió dels teatres que tenen les entitats federades i impulsar la dinamització dels espais teatrals oferint formació als programadors, avantatges i descomptes econòmics en la programació de representacions, una plataforma de venda d’entrades i un catàleg per consultar diferents espectacles, així com un intercanvi permanent entre els teatres que en formin part. D’aquesta manera, als teatres XTAC hi podeu trobar la programació singular de cada Ateneu i a més, una programació nova i coordinada entre tots els integrants de la Xarxa XTAC.