Seccions

Formacions musicals

Cor de l’Ateneu

logo_corEl Cor de l’Ateneu és la secció més antiga de l’Ateneu, fundada el 1951, un cor d’en Clavé que agrupa cantaires locals que difonen la música amb un repertori musical que va des de les cançons populars i tradicionals catalanes fins a peces d’autors d’arreu del món. El Cor de l’Ateneu realitza una dotzena d’activitats i actuacions al llarg de l’any (destacant les cantades de Caramelles per la ciutat o la ja tradicional cantada a la basílica de Montserrat a la tardor) i forma part de la Federació Catalana d’Entitats Corals, participant també en els Musicorals Baix Llobregat, activitat de caire comarcal. El Cor de l’Ateneu ha continuat la seva activitat estable d’actuacions demostrant que tot i ser la secció més veterana, continua tan activa com el primer dia.
La coral està dirigida per Elvira López i la junta del Cor està presidida per M. Antònia Bigas.

Assajos els dijous, de 10 a 12 h.
Preu: 5 €/mes

Coral Crescendo

logo_crescendoUn projecte coral polifònic que aplega una vintena de cantaires de diferents edats i procedències, amb uns mínims de coneixements musicals, que tenen en comú les ganes de cantar i d’aprendre tot buscant la qualitat musical. Participen en projectes d’intercanvi i enriquiment musical amb altres formacions corals i orquestrals amateurs i semiprofessionals. També està integrada dins la Federació Catalana d’Entitats Corals i, a la vegada, treballa en la difusió general del cant coral a Sant Feliu de Llobregat organitzant activitats paral·leles com tallers, cicles de música coral…T reballa sota la direcció d’Isabel Mantecón i amb una junta de voluntaris formada per Jordi Losada, Javier Martínez, Cristina Jiménez, Marcel Navarro i Sergi Martín.

Assajos els dimecres, de 21 a 23 h.
Preu: 45 €/trimestre

Cor 685

685web

El Cor 685 és una secció recent de l’Ateneu Santfeliuenc, incorporada a principis de 2015, formada per nois i noies joves, i completant així tot el ventall d’edats de les corals de l’Ateneu. Està dirigida per Marta Carretón Salvador (Bilbao, 1984) que va estudiar direcció d’orquestra a Musikene amb Josep Caballé, Jorma Panula i Enrique Gª Asensio i a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb Salvador Brotons. Ha estat directora assistent de l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (2006-2007) i de la Banda Municipal de Barcelona (2008-2010). És directora de la banda i l’orquestra de l’Escola de Música del Palau. Del món coral, ha après cantant amb els directors Pablo Larraz, Xavier Puig i Mireia Barrera. Ha estudiat Cant Històric amb el professor Lambert Climent a l’ESMUC, i cant i repertori del teatre musical a l’escola AULES amb Susanna Domènech, Sergi Cuenca i Daniel Anglès. Actualment rep classes de cant modern de la professora Yasmina Azlor. Són 7 sopranos, 7 contralts, 6 tenors i 6 baixos. I la seva junta organitzativa està formada per Alea Ardanuy, Laia Solsona, Carme Verdoy i Helena Verdoy. Visita el seu blog clicant aquí!

Assajos els dilluns, de 21.30 a 23.30 h.
Preu: 35 €/trimestre

ContraBaix Big Band

La secció més novella de la nostra entitat, la creació d’una Big Band estable que treballarà durant tot l’any a l’Ateneu. Una gran formació orquestral del jazz, un element bàsic en la preparació d’un bon músic. El treball col·lectiu permet un avanç individual tan a nivell tècnic amb l’instrument com a nivell musical general, que cap altre activitat dóna. Apostem amb molta força i il·lusió en el que pot ser un projecte globalitzador. L’Ateneu Santfeliuenc organitza la primera Big Band de la ciutat.
Assajos els dijous, de 19 a 21 h.
Preu anual: 278 €
Descompte amb Carnet Jove! 236 €/any

Continua llegint i inscriu-te ara!

Jove Orquestra Clàssica

L’Ateneu Santfeliuenc llança una nova proposta de projecte musical a l’entitat, una secció de formació i foment de la música clàssica per als joves. La Jove Orquestra Clàssica de l’Ateneu, té per objectiu oferir un espai alternatiu d’accés a la pràctica i ensenyament musicals, principalment del repertori del període clàssic. El projecte va dirigit a joves músics que actualment es trobin realitzant estudis d’instrument en qualsevol institució d’ensenyament de grau mitjà.

Continua llegint i inscriu-te ara!

Coral Infantil Tic Tac

tictacLa Coral Infantil Tic Tac de l’Ateneu és una secció que treballa per apropar el cant coral als infants i fomentar la sensibilització musical i la descoberta de la veu com instrument propi. Reuneix infants, des dels 3 anys d’edat, que passen bones estones aprenent a fer servir l’instrument que tenen més a mà: la seva veu. Mitjançant una tasca pedagògica es treballa de la música tot gaudint, però també amb el màxim de rigor. La coral treballa un repertori format bàsicament per cançons populars, catalanes i d’arreu del món, a més de danses, jocs rítmics i diverses audicions, i participa en intercanvis amb altres corals així com organitza sortides i colònies per fomentar el treball de grup i la convivència. Una secció ja consolidada amb setze anys de vida. Està dirigida per Albada Blay.

Assajos els dimecres

De 3 a 6 anys, de 18 a 18.45 h

De 7 a 10 anys, de 17 a 18 h

Preu: 60 €/trimestre

Divulgació musical

ContraBaix

logo_contrabaix

ContraBaix és un projecte de l’Ateneu Santfeliuenc que compta amb 20 anys de reconeguda trajectòria. Els més de 500 concerts realitzats han revitalitzat d’una manera molt destacada la vida musical del Baix Llobregat. S’han ofert espectacles a més de 16 ciutats, entre elles, Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei, Gavà, Castelldefels o Sant Joan Despí.

ContraBaix s’ha basat sempre en la màxima qualitat global del concert, aconseguint així el suport incondicional del públic. Atent a les noves propostes del panorama musical, ha buscat la millor manera de presentar-les al públic. Així, ha aconseguit diversos reconeixements: Premi de Reconeixement Cultural, Premi a la Creativitat en Música… A més, ContraBaix ha acceptat el repte de l’excel·lència en la gestió cultural, aplicant el coneixement generat en la millora contínua del cicle de concerts i de la seva comunicació amb el públic.
ContraBaix ha pres el camí de la innovació com una aventura compartida amb els artistes i amb el públic, ampliant progressivament els estils musicals: del pur jazz, al flamenc, gospel, funk, soul, pop…

Per a més informació sobre el cicle ContraBaix clica aquí

Cicle Coral

logo_ciclecoralEl Cicle Coral és una iniciativa de l’Ateneu que pretén consolidar la programació estable de concerts corals a Sant Feliu de Llobregat, descobrint així diverses formacions de cant coral d’arreu del país, així com el repertori d’autors de tots els temps.
Pel Cicle hi han passat algunes de les formacions més importants del cant coral a Catalunya, com la Coral Cantiga, la Lieder Càmera, el Cor d’Amics de la Unió de Granollers, l’Esclat Gospel Singers…

Va nèixer l’any 2007 gràcies a la voluntat de les corals Tic Tac i Crescendo de l’Ateneu  amb la voluntat de ser una plataforma oberta a les principals formacions de cant coral d’arreu Catalunya. El Cicle Coral s’ha consolidat al llarg d’aquestes nou edicions com l’única proposta de programació regular i estable de cant coral a la comarca del Baix Llobregat. Al llarg d’aquests anys,  corals d’arreu del país han participat en aquest cicle, amb registres que van des del repertori clàssic al pop, passant pel gospel, la world music o la cançó.

El bon criteri a l’hora de programar i la implicació de les dues corals en el projecte han estat claus en l’èxit d’aquest cicle, que ja podem dir que és una nova activitat de difusió musical consolidada a la nostra ciutat, amb una gran qualitat en els concerts i una mitjana d’assistents a les actuacions al voltant del centenar de persones per concert, comptant totes les edicions.

Txarangada de l’Ateneu

txarangada-webUna xaranga o fanfàrria és un grup reduït de músics amb instruments de vent i percussió que s’encarreguen d’animar i amenitzar celebracions, desfilades o altres esdeveniments populars.
La Txarangada de l’Ateneu es va formar a la primavera del 2015 amb 4 músics aficionats amb l’encàrrec de dinamitzar una trobada de mags organitzada per l’Ateneu. Desprès d’aquella actuació inicial de seguida va ser convidada a animar l’equip del Santfeliuenc Futbol Club i des de llavors habitualment anima la grada en els partits importants. També col·laboren amb altres entitats que necessitin música animada com per exemple amb l’Escola Monmany i la seva cursa solidària “La Milla Monmanyesa” en suport a la recerca d’ajuda per a la investigació de malalties infantils de l’Obra Social Sant Joan de Déu. L’objectiu de la Txarangada és estar presents amb música popular animada i de qualitat a qualsevol acte que es necessiti dinamitzar. Interpreten cançons populars i els èxits musicals de l’any, cançons típiques catalanes i internacionals i, a més, componen cançons pròpies i realitzen popurris propis. A la secció de percussió trobem el bombo i la caixa, i a la secció de metalls tenim la trompeta i el trombó. S’esperen i es desitgen més incorporacions de gent que sàpiga tocar el saxo, el clarinet, la tuba… Assagen tots els dilluns a l’Ateneu Santfeliuenc.

Divulgació cultural

Universitat Social Lliure Autogestionada (USLA)

logo_uslaLa Universitat Social, Lliure, Autogestionada (USLA) va néixer l’any 2009 com una eina de transformació cívica assentada en l’educació, una universitat no convencional que no renuncia a cap de les manifestacions del saber i del conèixer i amb voluntat d’innovar en la millora de la qualitat educativa i democràtica i ajudar a la construcció d’una ciutadania crítica i activa, solidària i participativa.
Vinculada a la rica tradició educativa dels ateneus a Catalunya, la USLA s’incorpora a aquesta tradició a través de l’Ateneu Santfeliuenc i posa en valor aspectes innovadors com és el de treballar perquè totes les persones siguin conscients de quina és la seva realitat, aprenguin a identificar les seves emocions i sentiments, a socialitzar la cultura des del respecte a la diferència, a adquirir la competència de pensament i d’acció que ens permeti desenvolupar-nos amb capacitat crítica en el món.

Des de llavors podem afirmar sense discussió que la USLA s’ha convertit en tot un referent a l’hora d’animar el panorama cultural local, especialment pel que fa a les àrees de memòria històrica i divulgació de la literatura.

Dones amb Veu

logo_donesveuDes de novembre de 2012, l’Ateneu Santfeliuenc compta amb aquesta secció integrada en la seva totalitat per dones, que va nèixer amb la voluntat d’impulsar la poesia a la nostra ciutat, mitjançant l’organització de recitals poètics i altres activitats de difusió. Malgrat la seva breu trajectòria, aquest nou grup neix amb un gran dinamisme, amb diverses activitats de difusió de la poesia. Fusionat la música i la poesia en els seus espectacles, col•laborant amb altres grups com la Coral Crescendo i incorporant la música en directe en els seus espectacles. També tenen molta cura per oferir una posada en escena molt treballada per transmetre amb més força el contingut poètic.

Fotògrafs de l’Ateneu

LogoFotosAUn grup de fotògrafs amb moltes ganes de continuar gaudint i aprenent conjuntament amb l’art, la sensibilitat i la subtilesa de la llum. El motiu d’aquesta secció ve donat per la necessitat, un cop finalitzats els tallers de fotografia de l’Ateneu Santfeliuenc, de continuar tenint contacte amb els companys, la creativitat i per desomptat la fotografia. Els objectius d’aquesta secció són: profunditzar molt més el sentit artístic de la imatge, crear i potenciar un grup estable obert i multicultural amb el que poder organitzar sortides, tallers, xerrades, exposicions… i trobar fòrmules ingenioses i creatives per a desenvolupar qualsevol tipos d’activitat cultural.

Per ser membre d’una secció és indispensable ser soci/a de l’Ateneu Santfeliuenc (quota anual 2019: 25€ / menors de 18 anys: 10 €)

Arteneu

Un programa estable d’exposicions que preten ser una eina de difusió artística de la nostra ciutat amb exposicions col·lectives i individuals de creadors santfeliuencs i de la comarca, i procurant abarcar diferents disciplines com la pintura, la fotografia o l’escultura. Descobreix-nes més.

Bar de l’Ateneu

barateneuEl Bar de l’Ateneu és el servei de bar de l’entitat i l’espai de relació de totes les entitats que conviuen a l’Ateneu i de totes les persones que hi formen part. Un bar que, a la vegada, es relaciona directament amb aquestes entitats i col·labora amb elles en les seves activitats, ajudant-les en la logística i serveis que el bar pot oferir. Però, a la vegada, el Bar de l’Ateneu és en si mateix un espai generador de cultura, com demostren les activitats que organitzen obertes a tota la ciutat i en les que participen de forma activa les persones vinculades a tot el moviment associatiu de l’Ateneu:

bar-vermutCicle de Músics Propers: actuacions de petit format al bar a càrrec de músics locals, que poden donar-se a conèixer a la ciutat o simplement compartir amb amics i coneguts de la música en un ambient distès i agradable. Alguns d’aquests concerts, donat el seu major format, s’han realitzat també a la sala d’Actes de l’Ateneu.
Teatre: actuacions de teatre o cabaret de petit format, monòlegs, representacions d’il·lusionisme i màgia…
bar-expoExposicions: el bar sempre acull a les seves parets exposicions de pintura o fotografia, de temàtica variada. Diversos joves artistes locals han exposat la seva obra pictòrica o fotogràfica a les parets del bar.
Trobades literàries: el bar compta amb un grup de tertúlia literària propi, que es troba cada mes per parlar de narrativa, poesia… i que col·labora amb les activitats de la càtedra de literatura de la USLA. El mateix grup de la tertúlia literària organitza, amb l’USLA i El Laurel, un concurs anual de narrativa breu, obert a tothom. Amb els relats guanyadors i finalistes publiquen un llibre que posen a la venda al públic.
bar-firaFira Somiatruites: artesans locals exposen les seves creacions fetes a mà durant un cap de setmana al pati del Bar de l’Ateneu, tot amenitzat amb música en viu, vermut i un bon menjar.
Vermut musical: en cap de setmana s’ofereix una oferta de vermut acompanyat d’un concert en petit format.
Altres activitats: activitats socials i lúdiques de caire divers com torneigs d’escacs, dinars populars, torneigs esportius per a entitats i particulars, etc.

bar-terrassaA l’estiu el bar disposa d’un espai a la pista de l’Ateneu on instal·la una gran terrassa on també es realitzen activitats lúdiques ideals per aquesta època de l’any.

I per als socis i sòcies de l’Ateneu…

10% de descompte a tots els menús del migdia i en el sopar de nit per a parelles, i un 5% per a sopars familiars (pare, mare, fills).
Cessió gratuïta de la sala per a celebracions dels associats a l’Ateneu.

Pots reservar taula trucant al 936 668 803
Obert de dimarts a diumenge de 10 a 24 hores